Reviews ‘Broertje dood’

‘Wat een mooi en lief boek.’ (Roos Schlikker, op de website van Uitgeverij GrowingStories)

‘Ontroerend mooi, in één ruk uitgelezen. Wat een prachtig verhaal over een ongrijpbaar gemis dat langzaam tastbaar wordt.’ (5 sterren op Bol.com)

‘Een lief klein boekje met rake inhoud. Een persoonlijk verhaal, dat is dit ook. Daarboven hangt echter een gezamenlijk en universeel thema: het verzwijgen van babyverlies. Het niet (hebben mogen/kunnen) erkennen van een familielid. Dit belangrijke thema heeft Jelte eerlijk en vanuit zijn eigen beleving beschreven. De impact van het verboden woord door zijn jeugd heen, tot het heden aan toe.’ (5 sterren op Bruna.nl)

‘De sticker (van Roos Schlikker) op de cover belooft een mooi en lief boek. En dat is het! Een persoonlijk verhaal over het verlies van een broertje. De schrijver weet de juiste toon te raken waardoor je het boek in een adem uitleest. Gevoelig, kwetsbaar en toch licht van toon. Heel knap.’ (5 sterren op Bol.com)

‘Het boek ‘Broertje dood’ was een geschenk. Jelte heeft op zo’n ontroerende wijze zijn zoektocht naar zijn overleden broertje beschreven. Ik kon de bevrijding door de woorden heen voelen. Door zijn fijne schrijven ben ik de stap gaan zetten mijn eigen broer te vinden.’ (5 sterren op Bol.com)

Uitgebreidere recensies zijn te vinden op:

1) https://www.vakbladvroeg.nl/ontroerend-en-meeslepend-boek-over-doodgeboren-kindje/

2) https://www.boeken-cast.nl/review/broertje-dood-jelte-krijnsen/

3) http://boekrecensiescharleskuijpers.blogspot.com/2022/07/jelte-krijnsen-broertje-dood.html

4) https://www.trost.nl/broertje-dood-jelte-krijnsen/

5) In onderstaand artikel van de Vereniging Ouders Overleden Kind (Kwartaalblad ‘Nabij’, editie oktober 2022).

6) In Vakblad Uitvaart (editie maart 2023).